SJ Informatiemarkt

Informatiemarkt

Nieuwe rubriek van het Senioren JournaalIn dit maandelijkse informatief half uurtje, krijgen mensen of organisaties die bezig zijn met activiteiten voor senioren, de tijd om iets over hun project te komen vertellen. Onze presentatoren Ed Riem en Hans Ruitenberg duiken letterlijk in de wereld van de senioren. En laten zo zien wat de regio de senioren zoal te bieden heeft. Om zo zolang als het mogelijk is zelfstandig te kunnen blijven leven.


In de studio of op locatie

In het programma laten we door middel van een interview of bezoekje aan de instelling zien wat zij doen. Als de instelling niet in de regio zit, dan vragen we deze om in onze studio een klein verkooppraatje te houden over hun activiteit.Bij activiteiten in de regio proberen we een kijkje te nemen bij deze aanbieders. We vragen de deelnemers om zelf videomateriaal mee te nemen die we dan vervolgens gedeeltelijk over het interview heen kunnen monteren. Beelden krijgen we graag als het mogelijk is LOGO VRIJ! De audio – indien aanwezig - zal mogelijk worden verwijderd. Of gebruikt worden in de promo van het onderwerp.


Onderwerpen

De onderwerpen van het programma kunnen heel divers zijn: Van een maaltijdservice of maaltijdproject in de wijk. Computerles, kookclub. Maar ook een weerbaarheidscursus behoort tot de mogelijkheden. Dus vindt u dat uw activiteit aandacht verdient, neem dan contact met ons op via ons emailadres of stuur een briefje naar:  redactie@seniorenjournaal.org 


Wat mag wel of niet - in de studio of op locatie

In de studio creëren we een door middel van het meegenomen pr- materiaal een kleine stand waar de aanbieder in gaat staan. Onze reporter vraag dan de persoon iets te vertellen over de organisatie. Het is niet de bedoeling dat u constant de naam van de organisatie noemt en ook niet wat de kosten zijn. Het is geen reclameprogramma, maar een informatief onderwerp waarin we vertellen wat er zoal voor de senioren te vinden is. Het kan ook zijn dat na overleg onze reporters aan de aanbieder vragen gaan stellen. Ook hiervoor gelden de bovenstaande regels. Aan het einde van de uitleg over de organisatie of het project zal een website en een eventueel telefoonnummer worden vermeld. Soms gaan we naar de organisaties toe om daar een reportage te maken. Ook daar gelden de bovenstaande regels.


Even belangrijk om te weten!!

Het Senioren Journaal heeft een kleine studio op de 2de verdieping op het Westeinde 167. Er is geen lift. Dus bedenk daarom goed wat u precies mee wilt nemen. Parkeren in het Westeinde is niet gratis! Tram 2, 3, 4, 6 stoppen in de buurt net als bus 25 en 51.


Uw deelname is gratis!!!

Het deelnemen aan dit programma is in zijn geheel gratis want wij mogen en willen geen winst maken. We verstrekken geen dvd’s en dergelijke want wij mogen geen kosten of winst maken. We kunnen wel een mpeg bestandje van het onderwerp na u toe sturen. Dit videobestandje mag u gebruiken zoals u zelf wilt. Mits U vermeldt waar dit beeldmateriaal vandaan komt.


Na deelname aan ons programma

De uitzending zal op onze website komen te staan en is permanent te raadplegen door de kijkers en aanbieders. U mag en kan de video van ons youtube kanaal rippen of afhalen en gewenst doorlinken op uw site. De deelnemers krijgen ook een banner op onze website die gelinkt zal worden naar de organisaties die hebben meegedaan.


Zie hiernaast het uitzendarchief van de onderwerpen gebruikt

in het programma's.... Hieronder een reportage zodat U

een idee heeft hoe u met een verkooppraatje voor

onze kijkers een informatief filmpje kan maken...


Uitzending gemist! - Bekijk ze hier >>>